DECLARAŢII INCREDIBILE! Un fost șef de la Facebook susţine că rețeaua socială distruge societatea (VIDEO)

Un fost manager al Facebook a vorbit despre răul pe care rețelele sociale îl aduc societății civile de pretutindeni. 

Chamath Palihapitiya a început să lucreze în cadrul companiei în anul 2007 și a a ajuns în 2011 vice-președinte pentru creșterea numărului de utilizatori la Facebook.

În cadrul unui eveniment organizat de Stanford Business School, Chamath Palihapitiya a declarat că simte o „mare vinovăție” că a lucrat în cadrul Facebook.

„Cred că am creat instrumente care distrug țesutul social al funcționării societății”, a spus fostul manager.

Criticile lui Palihapitiya nu au fost îndreptate doar spre Facebook, ci spre întreg ecosistemul online.

„Buclele de feedback pe termen scurt, bazate pe dopamină, distrug modul în care funcționează societatea”, mai spune el despre o societate bazată pe „hearts, likes, thumbs-up”.

Palihapitiya a spus că opinia sa nu are legătură cu reclamele cumpărate de organizațiile rusești pentru influențarea alegerilor din Statele Unite, fiind vorba de o problemă globală, care erodează fundamentele de bază ale societății și relațiile dintre oamenii, scrie libertatea.ro

Rețelele sociale, a continuat Palihapitiya, distrug discuția civică și cooperarea dintre oameni, promovând în același timp dezinformarea și dezbinarea.

În luna noiembrie a acestui an, Sean Parker, fostul președinte al Facebook și unul dintre primii investitori în companie, critica rețeaua socială și spunea că aceasta ”exploatează o vulnerabilitate a psihologiei umane”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu