Declaraţii CNA: Companiile percheziţionate sunt investigate şi de anchetatorii români (VIDEO)

Embed:

CNA declară că percheziţiile la agenţii economici bănuiţi de implicare în fraudele de la BEM continuă, iar în investigaţii s-au implicat şi anchetatori din România.

"Au fost depistate probe, inclusiv şi materiale şi purtători de informaţii care vor fi anexate la cauza penală. Aceste probe demonstrează implicarea agentului economic vizat în schema de spălare de bani, inclusiv şi cu bani obţinuţi din mijloace de creditare de la BEM. În paralel, colegii noştri din România efectuează investigaţii în privinţa persoanelor şi întreprinderilor vizate în cadrul acestui dosar penal", a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA Bogdan Zumbreanu.

Ofiţerul CNA a spus că s-au depistat materiale şi supoprturi informaţionale care probează implicarea firmei în cazul de fraudare de la Banca de la Economii: "Este vorba de informaţii care au atestat suspiciuni rezonabile de implicare a unor companii rezidente din RM în scheme de spălare de bani ceea ce este în legătură inclusiv cu BEM".

"Astăzi au avut loc o serie de acţiuni de urmărire penală în privinţa infracţiunii de spalare de bani în proporţii deosebit de mari de la BEM. Am primit şi informaţii de la autorităţi de stat de peste hotare.
Patru persoane au fost reţinute şi escortate în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie", a declarat procurorul Adriana Beţişor

PUBLIKA.MD reaminteşte că în urma anchetei efectuate de procurorii anticorupţie moldoveni, asistaţi de agenţi din cadrul FBI-ului american, au fost reţinute patru persoane cu funcţii de răspundere din cadrul firmei "Caravita".

Tot astăzi, foștii şefi ai Băncii de Economii Ilan Şor și Viorel Bârcă au fost audiaţi de ofițerii şi procurorii anticorupţie. Cei doi sunt învinuiți de gestionarea frauduloasă a instituţiei financiare, iar în prezent au statut de învinuit și se află sub control judiciar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu