Declaraţie îngrijorătoare: Unii dintre răniţii din Colectiv, UCIŞI de infecțiile din spital

Infecţiile intraspitaliceşti i-au ucis pe unii dintre răniţii care au ajuns la Spitalul de Arsuri. Declaraţia a fost făcută chiar de un medic de la această instituţie. Mai mult, el spune că aceste probleme sunt raportate lunar superiorilor din Ministerul Sănătăţii, scrie digi24.ro.

Totodată, doctorul a spus că trei dintre răniţii în incendiul din Colectiv care au fost internaţi la Spitalul de Arsuri au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Medicii spun că soluţia ca aceste cazuri să nu se mai repete ar fi o clădire nouă pentru spital.

"Am avut 26 de bolnavi internați în spital, din care au decedat șase iar care au decedat aproape sigur din cauza infecțiilor sunt trei bolnavi", a mai spus medicul.

Potrivit directorului medical al spitalului de Arsuri, instituţia are nevoie de o clădire nouă. În opinia medicilor, acest lucru ar reduce infecțiile intraspitaliceşti și ar permite construcția unor saloane sterile, în care să fie plasați bolnavii cu arsuri grave, pe suprafețe mari ale corpului.

Reacția medicului vine după dezvăluirile publicate de jurnalistul Cristian Tolontan. Mai mulți medici de la Spitalul de Arsuri au spus că unii dintre răniți au murit din cauza infecțiilor intraspitaliceşti, deoarece în spitalele românești nu există camere sterilizate în care fiecare pacient să fie tratat corespunzător.

Singura unitate specială de arși care ar îndeplini aceste condiții, cea de la spitalul Floreasca, a fost inaugurată anul acesta, dar nu a fost deschisă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu