DECLARAŢIE-BOMBĂ! "Proiectul 'Novorossia' al lui Vladimir Putin A EŞUAT"

Embed:

Proiectul "Novorossia" al lui Vladimir Putin a eşuat. O spune fostul comandant al separatiştilor proruşi din Ucraina, Igor Ghirkin, cunoscut şi sub numele "Strelkov". Potrivit lui, Kievul şi Occidentul au obţinut o victorie strategică în faţa liderului de la Kremlin.

"Ei acţionează strategic, iar din acest punct de vedere au câştigat. Oricât le-am doborî avioanele, elicopterele, oricât le-am distruge tancurile şi le-am ucide soldaţii, din punct de vedere strategic noi am pierdut. În consecinţă, noi nu suntem aproape de Kiev, dar ei sunt lângă Doneţk. Acest lucru vorbeşte despre faptul că, strategic, noi am pierdut operaţiunea "Novorossia", a spus Igor Ghirkin.

Între timp, tensiunile au reizbucnit în forţă la Doneţk. Doi copii au murit, iar alţi patru au ajuns la terapie intensivă după ce un obuz lansat de separatişti a lovit o şcoală din Doneţk.

"Băiatul meu are 11 ani. Ei jucau fotbal când au început bombardamentele şi au fost loviţi".

Autorităţile de la Kiev spun că proiectilul a fost lansat din localitatea Makeevka, aflată sub controlul militanţilor proruşi.

De cealaltă parte, Federaţia Rusă acuză armata ucraineană că ar fi responsabilă de atac şi că se urmărea nimicirii unui grup oameni vorbitori de rusă. Comitetul de Investigaţii din Rusia a deschis o anchetă penală şi califică incidentul drept crimă internaţională.

Iar Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a făcut apel atât la separatişti, cât şi trupele guvernamentale să respecte acordul de încetare a focului din 5 septembrie.

"În mod repetat, ne-am exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte lipsa punerii în aplicarea a memorandumului de la Minsk. Ambele părţi continuă să folosească arme de calibru diferit", a spus şeful adjunct al misiunii OSCE în estul Ucrainei, Alexander Hug.

Peste 4.000 de oameni au murit în estul Ucrainei, de la izbucnirea violenţelor în luna aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu