Declarația ULUITOARE a lui Poroșenko: Situația din UE, similară celei când naziștii au început RĂZBOIUL

Actuala situație din Europa prezintă similitudini cu cea din 1939, când Germania nazistă a declanșat cel de-al Doilea Război Mondial. Declarţia a fost făcută de liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, potrvit evz.ro.

"Amintiţi-vă cât de fragilă era lumea în 1939 şi remarcaţi cât de fragilă este în 2015. Există un conflict între dorinţă şi politică, între valori şi interese materiale şi trebuie să facem totul pentru ca erorile din anii '30 să nu se repete. Conflictul pe scară largă în Europa pare mult mai aproape acum decât era atunci", a avertizat Petro Poroșenko, aflat la Gdansk, în nordul Poloniei, orașul unde, pe 1 septembrie 1939, au avut loc primele schimburi de focuri din cel de-al Doilea Război Mondial.

Președintele Ucrainei a mai apreciat că, în opinia sa, Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai dificilă provocare din istoria sa, care necesită un test de solidaritate.

"Este foarte important ca în aceste timpuri dificile să nu mai permitem ceea ce s-a întâmplat acum 70 de ani", a insistat şeful statului ucrainean, care a cerut din nou ca ONU să mobilizeze un contingent de menţinere a păcii în estul Ucrainei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu