Declarația pe venit se obține mai ușor. Serviciul DECLARAȚIA ELECTRONICĂ, și de pe telefonul mobil

Embed:

Persoanele fizice ce dețin semnătura mobilă își pot depune declarația cu privire la impozitul pe venit mai ușor. Serviciul Fiscal de Stat pune la dispoziția contribuabililor accesarea serviciului "Declarația electronică" chiar de pe telefoanele mobile. Până acum, oamenii puteau depune declarația în regim online, doar cu ajutorul calculatorului.

Dacă nu aveți la dispoziție un calculator, iar trebuie de urgent să depuneți declarația pe venit, telefonul mobil sau tableta vă vin în ajutor. Pentru acest lucru, contribuabilul trebuie să acceseze pagina raportare.gov.md. Ulterior acesta va tasta butonul de autentificare și va introduce numărul de telefon.

Ulterior, utilizatorul va accesa butonul Declarație nouă, care include compartimentele: formulare pentru declaraţie şi declaraţia precompletată, care se actualizează cu informaţii din sistemul informaţional al Serviciului Fiscal de Stat.

"Tastăm Cet15. Autumoat informația se extrage în baza de date. Formularul este oferit în interfață. El este compus din șase compartimente. Persoana fizică le examinează , validează și în caz că le acceptă salvează declarația", a spus Alexandr Ghițman, șef direcție comercială Î.S. "Fiscervinform".

Și serviciul Mpay a fost îmbunătățit în special pentru cei care prezintă declarația pe suport de hârtie. Dacă până acum aceștia puteau achita impozitul doar la bănci, acum însă o pot face de asemenea, cu ajutorul dispozitivelor mobile.

"Accesez compartimentul impozitul pe venit și aici,eu cu cea de hârtie introduc codul personal -IDNP. Și tastăm, caută IDNP. Automat îmi comunică că nu am nimic spre plată. Acele persoane fizice, care pentru o perioadă precedentă au prezentat declarația pe impozitul pe venit, dar nu l-au achitat, aici va fi reflectată automat suma spre plată și penalitatea", a declarat Alexandr Ghițman, șef direcție comercială Î.S. "Fiscervinform".

Mai mult, în acest an termenul pentru plătirea datoriilor la stat a fost extins.

"Persoanele fizice își vor onora obligația la prezentarea declarației către data de 2 mai.Persoanele juridice. Către data de 26 martie, inclusiv data de 26,contribuabilii își vor onora obligația", a menționat Olga Golban, șef direcție "Metodologia impozitelor și taxelor" FISC.

Până ieri, declarațiile cu privire la impozitul pe venit au fost depuse de către 5.897 de contribuabili, dintre care 3.624 sunt persoane fizice.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu