Declarația ONG-urilor media în legătură cu bruscarea jurnalistului de la Today.md

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu  încercările repetate de a brusca jurnaliștii și de a-i împiedica să se informeze atunci când se află în exercițiul funcțiunii.

"Reamintim că, potrivit Codului Penal, împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau a jurnalistului, precum şi intimidarea mass-media sau a jurnalistului pentru critică sunt considerate fapte socialmente periculoase și pedepsite în conformitate cu prevederile acestui cod.

La fel, potrivit Codului contravențional al R. Moldova, acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, este calificată drept act de huliganism și e pasibilă de sancțiuni.

Cerem Ministerului Afacerilor Interne să se autosesizeze  în acest caz, să ia măsurile de rigoare și să informeze publicul despre rezultatele investigației", se notează într-un comunicat.

PUBLIKA.MD amintește că jurnalistul Today.md, Vadim Ungureanu, a fost îmbrâncit și agresat verbal de către o persoană care se afla în anturajul liderilor DA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu