Declarația eurodeputatului Andi Cristea după căderea Guvernului Streleț

Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova și membrul Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Andi Cristea, se arată îngrijorat după demiterea Guvernului Streleț.

Demnitarul regretă fragilitatea politicii moldovenești și spune că politicienii moldoveni trebuie să fie ghidați de responsabilitate pentru a avea un dialog constructiv.

"Îmi exprim îngrijorarea profundă cu privire la lipsa de predictibilitate și stabilitate a procesului politic și regret foarte mult fragilitatea situației politice actuale din Republica Moldova. Este foarte important ca, în acest moment de criză, toate forțele politice să fie ghidate de un act de responsabilitate și să se angajeze într-un spirit de consens, unind în spatele lor interesele cetățenilor și nevoile imperioase ale țării. Sper că un dialog constructiv și cuprinzător va fi acum efectuat, conducând la formarea unui nou guvern, fără întârziere."

Totodată, oficialul susține că autoritățile ar putea recâștiga încrederea cetățenilor, dacă va atrage atenție la cerințele lor.

"Un nou Guvern care confirmă calea europeană a țării, implementarea eficientă a Acordul de Asociere și atât de necesarele reforme, pot restabili, în cele din urmă, încrederea cetățenilor prin confirmarea capacității autorităților de a aborda problemele presante care se confruntă țara în prezent. În conformitate cu cerințele cetățenilor, ar trebui să se acorde o atenție deosebită independenței și eficienței sistemului judiciar, pentru a lupta împotriva corupției, dar și a bunei guvernării în general. Frauda bancară recentă ar trebui să fie investigată și să aducă în fața justiției pe cei responsabili, cu respectarea principiilor statului de drept. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația și suntem pregătiți să ajutăm Republica Moldova prin toate mijloacele de care dispunem. "

PUBLIKA.MD amintește că Guvernul Republicii Moldova, condus de premierul Valeriu Streleț, a fost demis astăzi.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari.

Eurodeputatul Andi Cristea va fi prezent în această seară la emisiunea Fabrika alături de președintele Partidului Democrat, Marian Lupu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu