DECLARAŢIA DE AVERE A NOULUI PREMIER. Ce bunuri are Ion Chicu

Embed:

Noul premier Ion Chicu a câştigat anul trecut peste 190 de mii de lei, fiind angajat la ministerul Finanţelor. Informaţia se regăseşte în declaraţia sa de avere, publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate în luna iulie 2019, când Chicu a fost angajat în funcţie de consilier prezidenţial. 

Potrivit declaraţiei de avere, în 2018, proaspătul premier Ion Chicu a obţinut pe lângă salariu, încă 145 de mii de lei de la vânzarea unui automobil. Totodată, Chicu deţine trei terenuri cu o suprafaţă totală de aproape 0,2 hectare, dobândite în perioada 1994-2013.

De asemenea, actualul premier are o vilă care costă aproape 780 de mii de lei. De asemenea, Chicu conduce un automobil din anul 2015. Costul acestuia este estimat la 200 de mii de lei. Şeful executivul a mai menţionat că deţine 25 la sută într-o societate cu răspundere limitată. Valoarea de cumpărare a acesteia este de 1350 de lei. Chicu are şi un credit în valoare de 100 de mii de lei, la o bancă din ţara noastră. Acesta a fost luat în 2018 şi expiră în 2022. 

Ion Chicu a fost desemnat secretar general de stat la Ministerul Finanţelor  în ianuarie 2018. La sfârşitul anului trecut a fost numit ministru în Guvernul Filip, după ce funcţia a rămas vacantă odată cu plecarea lui Octavian Armaşu la conducerea Băncii Naţionale. În iunie 2019 el a demisionat din funcţia de ministru, împreună cu toţi membrii Guvernului Filip. 

 

 

loading...

Lasă un comentariu