Deciziile luate de CEC privind organizarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38

Comisia Electorală Centrală a luat mai multe decizii în contextul organizării alegerilor parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Astfel, a fost stabilit cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali, după cum urmează: pentru fiecare partid politic, altă organizație social-politică și bloc electoral – 50.000 de lei și pentru fiecare candidat independent – 10.000 de lei.

CEC a stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar "Destinat grupului/grupurilor de inițiativă", constituit de către partidele politice, alte organizații social-politice, blocurile electorale și candidați independenți pentru susținerea candidaților în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020, în mărime de 79 530,00 lei pentru fiecare grup de inițiativă.

Totodată, a fost stabilit și plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul "Fond electoral" al concurentului electoral în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020, în mărime de 2.386.200 de lei pentru fiecare concurent electoral.

loading...

Lasă un comentariu