Decizii importante la Guvern: A fost alocat teren pentru ambasada SUA, iar sediul diplomatic al Moldovei din Israel îşi va schimba locaţia

Embed:

Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova. Aceasta va fi construită pe strada Bucureşti, pe fostul stadion Republican. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip, după şedinţa Executivului.

Totodată, a fost aprobată o hotărâre privind transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv în Ierusalim.

"Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate", a menționat premierul Pavel Filip.

Potrivit premierului Filip, ambele proiecte sunt angajamente asumate de Guvernul Republicii Moldova și s-a dorit ca acestea să nu fie blocate pe termen lung din cauza crizei politice din țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu