Decizie neaşteptată peste Prut! Gabriel Oprea le cere senatorilor să-i ridice imunitatea

Senatorul Gabriel Oprea a transmis o scrisoare președintelui Senatului şi preşedintelui Comisiei juridice în care le aduce la cunoștință că nu dorește să beneficieze "de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia sa", scrie digi24.ro.

"Stimate domnule Preşedinte,

Conform art. 109, alin. 2 din Constituţia României şi a deciziilor nr. 93/1999 şi 270/2008 ale Curţii Constituţionale, numai Senatul României poate cere urmărirea penală a unui fost ministru pentru fapte comise în timpul exercitării funcţiei de ministru, care în prezent deţine calitatea de senator.

Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să beneficiez de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia mea.

Mă consider nevinovat de faptele care mi se impută, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de resort. Există un plan de măsuri care funcţionează în baza unor instrucţiuni, adoptat înainte de anul 2000, care prevede asigurarea protecţiei şi a însoţirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului.

În consecinţă, solicit colegilor mei senatori să voteze cererea de urmărire penală, pentru a nu se prelungi perioada necesară stabilirii adevărului.

Consider că gestul meu va face ca nici imaginea Senatului şi nici imaginea UNPR să nu fie afectate, aşa cum se întâmplă, din păcate, de fiecare dată când sunt în discuţie astfel de subiecte", se arată în comunicatul UNPR.

PUBLIKA.MD aminteşte că la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, sute de persoane au protestat în centrul Capitalei României, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, ca urmare a unui accident de circulaţie în care a fost implicat un polițist din coloana sa oficială.

Protest la Bucureşti. Sute de oameni au cerut demisia vice-premierului Gabriel Oprea (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu