Decizie neaşteptată: Veris Chişinău s-a retras din Campionatul Moldovei

Embed:

Fotbalul moldovenesc este zguduit de un nou scandal. Veris Chişinău s-a retras din campionatul Moldovei. Comitetul de Competiţii al Federaţiei de Fotbal a aprobat cererea depusă de şefii formaţiei din capitală. Coducerea clubului a luat această decizie după ce a rămas nemulţumită de arbitrajul din meciul pierdut cu Sheriff Tiraspol în Cupa Moldovei.

Conducerea clubului Veris este de părere că arbitrul trebuia să acorde cel puțin două penalty-uri în meciul din sferturile Cupei cu Sheriff. Tiraspolenii au câştigat partida disputată miercuri cu 1-0.

"Asta-i decizia preşedintelui clubului. El este persoana, care hotărăşte, este este finanţator, el este preşedinte. Asta-i decizia dânsului. Probabil, el nu vede sensul să investească în situaţia, când eşti furat în semifinala cupei", a zis directorul general Veris, Vitalie Grosu.

"Astăzi a fost la şedinţa comitetului domnul Grosu Vitalie şi a spus că timp de trei zile a dus convorbiri despre posibilitatea de a rămâne în campionat, dar totuşi au ajuns la concluzia de a se retrage", a declarat preşedintele Comitetul de Competiţii

Veris a devenit prima echipă din istoria Campionatului Moldovei, care se retrage din Divizia Naţională, fiind pe primul loc. Conducerea clubului promite că jucătorii îşi vor primi banii restanţi.

"Dacă există careva restanţe faţă de jucători,  a semnarea acordului de reziliere cu jucătorii toate salariile vor fi achitate cu siguranţă", a spus Vitalie Grosu.

Conform regulamentului Federaţiei de Fotbal, Veris va putea reveni în campionatul Moldovei, numai după trei sezoane şi vor începe participarea din Divizia B.

După retragerea formaţiei din capitală toate echipele au pierdut punctele acumulate în meciurile disputate cu formaţia pregătită de Lilian Popescu. Astfel, Dacia a devenit noul lider a Diviziei Naţionale.

În campionat au rămas deja nouă echipe. Cu două săptămâni în urmă s-a retras şi FC Costuleni. Este pentru prima dată când într-un singur sezon din Divizia Naţională se retrag două echipe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu