Decizie incredibilă luată de Curtea Supremă în privinţa jurnalistei ungare care a pus piedică şi a lovit migranţi în 2015

O jurnalistă ungară de televiziune, Petra Laszlo, care a împiedicat şi lovit migranţi ce fugeau de poliţie în 2015 - surprinsă în imagini care au făcut înconjurul lumii - a fost achitată de Curtea Supremă, care i-a anulat condamnările în intanţele inferioare, relatează News.ro, care citează AFP

"Cameramanul a fost eliberat în absenţa infracţiunii", a anunţat marţi Curtea Supremă într-un comunicat, scrie digi24.ro.

Instanţa a apreciat că tribunalul şi curtea de apel care au condamnat această femeie cameraman nu au reţinut capătul de acuzare corect împotriva ei.

Imagini care o surprind lovind cu picioarele, cu camera de filmat pe umăr, un bărbat şi pe fiul acestuia şi încercând să o trântească pe o fată, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, au provocat indignare, în contextul în care Budapesta era criticată din cauza atitudinii sale ostile faţă de migranţi.

Acest incident a avut loc la 8 septembrie 2015, în toiul crizei migraţiei în Europa. În acea zi, mai multe grupuri de migranţi au forţat un cordon al poliţiei ungare.

Curtea Supremă a recunoscut în motivare că Petra Laszlo a lovit de două ori cu piciorul şi a încercat să lovească a treia oară, însă a apreciat că acesta este contextul "unui asalt a câtorva sute de migranţi fugind de intervenţia poliţiei".

Fapta comisă, "deşi incorectă moral şi ilicită, era o perturbare şi nu un vandalism".

Această ultimă infracţiune, de vandalism, a fost reţinută împotriva lui Petra Laszlo de jurisdicţiile inferioare.

Ea a fost condamnată, pe baza acestei încadrări, în ianuarie 2017, la trei ani de probaţiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu