Decizie fără precedent! Ţara în care iPad şi iPhone vor fi interzise de la 1 ianuarie 2015

Federaţia Rusă urmează să interzică produsele Apple ca rezultat al unei noi legi care forţează serviciile online din ţară să îşi stocheze datele local, scrie yoda.ro.

Presa din Rusia anunţă că legea care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015 va bloca produsele Apple în această ţară. Nu numai Apple, ci şi Facebook şi Twitter pot fi afectate, ruşii neacceptând existenţa unor spaţii de stocare în afara ţării lor.

Un mod prin care cei de la Apple ar putea să rezolve problema este deschiderea unui server in Rusia, însă Dmitry Marinichev, cel aflat în spatele acestui demers, nu crede că va fi suficient timp pentru compania americană. Astfel, Apple ar putea să nu mai comercializeze produse în Rusia, inclusiv cele proaspăt lansate precum iPhone 6, iPhone 6 Plus sau iPad Air 2.

În urmă cu o săptămână, politicianul rus Vitaly Milonov declară că CEO-ul Apple, Tim Cook, ar trebui interzis din ţară după ce a declarat că este homosexual: "Ce ne poate aduce? Ebola, SIDA, gonoree?" a fost declaraţia dură a lui Milanov.

La câteva zile distanţă, un monument din Sankt Petersburg instalat în cinstea iPhone-ului a fost dărâmat de o grupare radicală.

Apple nu a comentat nici pe seama atacului politicianului rus, nici pe seama faptului că produsele companiei ar putea fi interzise în Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu