Decizie fără precedent luată de FIFA! Meciul dintre Africa de Sud şi Senegal din preliminariile Campionatului Mondial din 2018 va fi rejucat

Embed:

Decizie fără precedent luată de Federația Internațională de Fotbal-Asociație. Forul internaţional de fotbal a hotărât că meciul dintre Africa de Sud şi Senegal din preliminariile Campionatului Mondial din 2018 să fie rejucat.

La 12 noiembrie a anului trecut cele două echipe naționale s-au confruntat la Polokwane, în Africa de Sud, gazdele câștigând cu 2-1. La finele primei reprize, în minutul 43, la scorul de 0-0, arbitrul de centru, ghanezul Joseph Odartei Lamptey a dictat un penalty inexistent în poarta reprezentativei Senegalului.

După o centrare de pe dreapta, mingea a nimerit în piciorul unui fundaş senegalez, însă arbitrul a considerat intervenția sa drept henţ.

În urma investigaţiilor arbitrul ghanez Lamptey a fost suspendat din fotbal pentru toată viaţă. FIFA a stabilit ca el a luat decizii scandaloase, ce au influienţat rezultatul final, în favoarea echipei sud-africane.

Sancţiunea îi interzice să participe la orice activităţi fotbalistice naţionale sau internaţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu