DECIZIE DURĂ: Israelul nu va mai recunoaște diplomele în medicină din Republica Moldova

Embed:

Decizie dură luată de Ministerul Sănătăţii din Israel. Autorităţile din această ţară vor recunoaşte doar diplomele de licenţă în medicină emise de facultăţile din ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică precum şi cele din instituţiile acreditate de Federaţia Mondială pentru Educaţie Medicală. Asta înseamnă că din acest an, studenţii israelieni vor ocoli facultăţile de medicină din fostele ţări membre ale URSS, inclusiv în Republica Moldova, dar şi din unele state din UE, precum România sau Croaţia.

Cei care sunt deja studenţi în aceste ţări vor da o serie de examene de echivalare după terminarea facultăţii. Ulterior vor face un stagiu într-un spital din Israel pentru a dovedi că îndeplinesc toate criteriile cerute de sistemul naţional de sănătate.

Decizia a fost luată ca urmare a scandalului diplomelor false, în care a fost vizată Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" de la Chişinău şi cea din Armenia.

Sute de studenţi israelieni ar fi achitat pentru un document câte 15 mii de euro. Informaţia a fost dezminţită de administraţia instituţiei din Moldova, dar şi de Ministerul Sănătăţii de la Chişinău, care au efectuat cercetări în acest sens.

Din anul 1995 şi până în 2018, peste trei mii de studenţi străini au absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţeanu". Până în prezent, instituţia nu a fost implicată în astfel de scandaluri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu