Decizia postului de televiziune Canal 2 de a renunţa la frecvenţa naţională terestră, în favoarea TVR Moldova, apreciată de ţara vecină

Embed:

Decizia postului de televiziune Canal 2 de a renunţa la frecvenţa naţională terestră, în favoarea TVR Moldova, este apreciată de ţara vecină. Mesajul este transmis de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, care susţine că astfel, relaţiile dintre cele două maluri ale Prutului vor fi mai consolidate, iar parcursul european al ţării noastre - asigurat. În acelaşi timp, Societatea Română de Televiziune spune că a expediat deja o solicitare în adresa Consiliului Audiovizualului, prin care cere ca frecvenţa Canal 2, care i-a aparţinut în trecut, să-i fie returnată. 

Potrivit Ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, este esenţial ca frecvenţa cedată de postul de televiziune Canal 2, să fie preluată anume de TVR Moldova. Şi asta, pentru că emisiunile şi ştirile în limba română sunt aşteptate în casele basarabenilor, iar astfel, va putea fi menţinut parcursul european al ţării noastre.

"Daţi-mi voie să salut şi eu în primul rând decizia Canal 2 de a anunţa faptul că este dispus să cedeze această licenţă analogică cu distribuţie naţională. România are o relaţie specială cu Republica Moldova, relaţie care se bazează pe o comunitate de cultură, istorie şi de tradiţii limbă. Dorim ca prin tot ceea ce facem să contribuim la menţinerea pe calea sa europeană a Republicii Moldova", a spus ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. 

La rândul său, Societatea Română de Televiziune susţine că în urma deciziei de ieri, a postului de televiziune Canal 2, a expediat o solicitare în adresa Consiliului Audiovizualului, prin care îşi anunţă intenţia de a prelua frecvenţa acestui post.

"Consider că este un act de reparaţie morală, ca această licenţă naţională să revină la TVR Moldova. Aşteptăm răspunsul la scrisoarea noastră, la solicitarea noastră, de la Consiliul Audiovizualului şi între timp ne pregătim, pregătim dosarul de depunere pentru schimbarea licenţei, completarea licenţei", a menţionat directorul general, Societatea Română de Televiziune, Doina Gradea. 

Precizăm că ieri, Compania "Telestar Media" SRL, deţinătoarea licenţei de emisie a postului de televiziune Canal 2, a emis un comunicat în care reclamă presiuni în adresa instituţiei, dar şi a jurnaliştilor, inclusiv din partea instituţiilor statului. Scopul acestor atacuri este preluarea abuzivă a frecvenţei de emisie a postului de televiziune Canal 2 în favoarea unui alt post TV care promovează interesele altei ţări. În acest context, CANAL 2 a îndemnat Guvernul şi instituţiile responsabile din domeniul audiovizualului să întoarcă frecvenţa terestră de emisie CANAL 2 Societății Române de Televiziune, deţinătorul anterior al acestei frecvenţe, pentru a difuza în continuare postul TVR Moldova.

Ţinem să precizăm că grila de emisie şi conţinutul programelor CANAL 2 nu vor fi afectate de această decizie. Ştirile şi emisiunile acestui post de televiziune vor putea fi urmărite în continuare prin intermediul operatorilor de cablu din toată ţara. Jurnaliştii CANAL 2 vor munci în acelaşi ritm pentru a informa cu ştiri de ultimă oră, emisiuni de analiză şi dezbateri, precum şi talk-show-uri de divertisment.

Lasă un comentariu