Decizia lui Zuckerberg, care va ruina Facebook. Ce a refuzat să facă fondatorul rețelii

Marck Zuckerberg reușește să aducă companiei Facebook o imagine negativă. 

Parlamentari din mai multe ţări au criticat marţi, 27 noiembrie, efectul Facebook asupra instituţiilor democratice, în timpul unei audieri internaţionale organizată în Parlamentul britanic.

Mai grav este că Zuckerberg a refuzat să participe la ședința pentru a răspunde întrebărilor parlamentarilor, aceștia lăsând un scaun gol în semn de protest față de refuzul lui.

Facebook este investigată de către parlamentari britanici după ce firma de consultanţă Cambridge Analytica, care a lucrat la campania electorală a preşedintelui american Donald Trump, a obţinut datele personale a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, de la un cercetător, aducând în centrul atenţiei modul în care astfel de date sunt folosite în politică.

"Nu am mai întâlnit ceva ca Facebook, unde, în timp ce ne jucăm cu telefoanele şi aplcaţiile, instituţiile noastre democratice... par să fi fost date peste cap de membrii miliardari ai unor frăţii din California", a afirmat parlamentarul canadian Charlie Angus, în timpul audierii din Parlamentul britanic.

"Decizia domnului Zuckerberg de a nu apărea la Westminster (Parlamentul britanic) pentru mine spune foarte multe", a spus acesta, sugerând că Facebook ar putea fi dezintegrată pentru a rezolva problemele.

Facebook susţine că respectă legile de protecţie a datelor din Europa, dar Richard Allan, vicepreşedintele pentru soluţii politice al companiei, care a participat la audiere în locul lui Zuckerberg, a admis că au avut loc greşeli.

”Nu voi contrazice faptul că am afectat încrederea publică prin unele acţiuni pe care le-am făcut”, a afirmat Allan la audiere.

Cei 24 de reprezentanţi din nouă ţări, care au solicitat răspunsuri din partea Facebook referitoare la folosirea şi gestionarea datelor, s-au fotografiat cu un scaun gol în spatele unei mese pe care se află o plăcuţă cu numele lui Zuckerberg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu