DECIZIA judecătorească pentru care Dorin Chirtoacă este gata să-şi taie o mână

După ce a anunţat decizia Curţii Supreme de Justiţie care anulează dispoziţia sa de marcare a Zilei Europei pe 9 mai la Chişinău, primarul Dorin Chirtoacă a declarat că nu poate renunţa la dispoziţia respectivă.

"Este ca şi cum mi-aş tăia o mână, ca şi cum mi-aş înfige cuţitul în inimă", a spus primarul general la şedinţa serviciilor primăriei din această dimineaţă.

"Noi nu renunţăm la aşa sărbători, la 24 ianuarie, la 1 decembrie. Preferăm să treacă tancul, să treacă buldozerul peste noi", a insistat prim-vicepreşedintele Partidului Liberal. 

Dorin Chirtoacă a explicat că dispoziţia sa cu privire la celebrarea Zilei Europei pe 9 mai la Chişinău a fost contestată în instanţă de trei politicieni socialişti. Curtea Supremă de Justiţie a fost de acord cu socialiştii, statuând că este de competenţa Parlamentului să decidă marcarea acestei sărbători.

La 9 mai în Moldova se celebrează Ziua Europei, dar şi încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Dorin Chirtoacă a spus că va emite o nouă dispoziţie, dar şi-a exprimat şi speranţa că Parlamentul ar putea decreta 9 mai ca Ziua Europei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu