"Decizia Guvernului de a majora TVA-ul la zahăr este iraţională"

Decizia Guvernului de a majora TVA-ul la zahăr şi la producţia agricolă primară este iraţională. Mai mult, această decizie va duce la falimentarea gospodăriilor producătorilor de sfeclă de zahăr şi prăbuşirea industriei zahărului în Moldova. Despre acest lucru se menţionează într-un comunicat al Asociaţiei producătorilor de sfeclă de zahăr.

"Pe parcursul ultimilor ani am investit mijloace colosale în modernizarea ramurii, am procurat tehnică performantă de cea mai înaltă calitate. Noi am învăţat să opunem rezistenţă condiţiilor climaterice neîndurătoare şi concurenţei din partea producătorilor din  UE şi CSI. Dar în cazul în care TVA la zahăr şi la producţia agricolă va creşte pînă la 20 la sută, toată această tehnică specială va lua calea bazelor de fier vechi. Iar împreună cu ea, şi speranţele noastre de renaştere a agriculturii Moldovei", se mai menţionează în comunicat.

Totodată, reprezentanţii Asociaţiei solicită Parlamentului Republicii Moldova să nu admită degradarea situaţiei. În caz contrar, Asociaţia producătorilor de sfeclă de zahăr că este gata să desfăşoare un marş public, acţiune în cadrul căreia tehnica agricolă va parcurge în mod organizat drumul ce leagă nordul ţării de  Capitala Republicii Moldova.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu