Decizia Curţii Internaţionale de Justiţie prin care a declarat legală independenţa Kosovo a stârnit reacţii diferite la Priştina şi la Belgrad

Embed:

Decizia Curţii Internaţionale de Justiţie prin care a declarat legală independenţa Kosovo a stârnit reacţii diferite la Priştina şi la Belgrad. Vestea a fost primită cu o explozie de bucurie de către kosovari în timp ce sârbii şi-au exprimat dezamăgirea.

La Priştina ziarele au titrat: "Independenţa a fost legală", sau "Mulţumim Vuk" - referindu-se la Vuk Jeremic, ministrul de externe care a iniţiat avizul Instanţei în numele Serbiei. Kosovarii cred că decizia îi va ajuta să capete mai multă recunoaştere mondială.

Publicaţiile sârbe au scris azi pe primele pagini: "Bătălia pentru Kosovo continuă" sau "Serbia nu renunţă". Unii sârbi consideră că decizia este o dovadă că întreaga lume este împotriva lor.

Belgradul a pierdut controlul regiunii Kosovo în 1999, după campania NATO care a pus capăt celor doi ani de război dintre Serbia şi albanezii kosovari.

loading...

Lasă un comentariu