"Decizia Curţii Constituționale este în favoarea infractorilor"

Embed:

Decizia Curţii Constituţionale este în favoarea infractorilor. Mai mult, ori de câte ori Alianța nu va putea identifica o candidatură, membrii acesteia vor arăta buletinul şi, astfel, se va merge de la capăt. De această părere este analistul politic Igor Boţan.

"Este de mirare că decizia magistraţilor este în favoarea infractorilor constituţionali. Această hotărâre este de partea făptaşului, însă, el trebuie pedepsit. Peste o zi era clar că această Alianţă se va prăbuşi, atunci Curtea a venit în ajutorul Alianţei. Curtea Constituţională nicidecum nu trebuia să le vină în ajutor. Astfel, acele voturi ar fi trebuit anulate, iar acest lucru ar fi fost un act de pedepsire pentru AIE", a menţionat analistul politic Igor Boţan.

În acelaşi timp, preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, respinge acuzaţiile.

"Decizia de astăzi a arătat că noi nu am avut dreptate, dar în cadrul Alianţei am discutat şi am decis că deputatul are dreptul să decidă singur dacă arată sau nu buletinul de vot. Totodată, se exagerează în mod evident când se spune că Alianţa ar fi fost la un pas de destrămare. Noi ne-am asumat o misiune şi timp de doi ani am reuşit să redresăm situaţia. Însă, trebuie să recunoaştem faptul că nu putem alege preşedintele", a menţionat Valeriu Streleţ.

Totodată, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, este optimist şi consideră că şeful statului va fi ales.

"Actualul Parlament are potenţialul de a alege preşedintele.  Sper că lumea se va aşeza şi va găsi compromisul", a punctat democratul.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu