Decizia CCA: NIT fără emisie

Cinci zile fără emisie pentru postul de televiziune NIT, sancţionat astfel pentru comportament neadecvat în timpul campaniei electorale. Asta pentru că în majoritatea buletinelor de ştiri au favozitat un singur concurent electoral - Partidul Comuniştilor.

Decizia de sancţionare a postului de televiziune NIT a fost luată astăzi de Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Potrivit raportului de monitorizare prezentat de CCA, NIT a făcut partizanat politic deschis în favoarea PCRM şi a prezentat în context negativ acţiunile partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană.

"NIT a demonstrat constant o poziție părtinitoare în favoarea unui singur partid, PCRM, atât în aspectul unui volum mare de timp de prezentare cât și în cel al tonalității pozitive de prezentare a acestuia. Postul de televiziune NIT a avut un număr mare de subiecte care au reflectat întâlnirile electorale ale reprezentanților PCRM cu alegătorii în diverse localități ale Republicii Moldova care susțin programul electoral al acestora", se scrie în raportul de monitorizare a modului de reflectare a campaniei electorale pentru alegerile locale.

Postul privat NIT, care are acoperire naţională, activează din 1997.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu