Decizia care i-a înfuriat pe procurori! Pedeapsa primită de fostul şef al Inspectoratului Fiscal Taraclia

Fostul şef al Inspectoratului Fiscal de Stat Taraclia a fost recent condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu la o pedeapsă non-privativă de libertate.

Procurorii au stabilit că, în decembrie 2008, şeful Inspectoratului Fiscal Taraclia, a anulat o decizie prin care unui agent economic i-a fost aplicat sechestru din cauza neachitării şi neexecutării obligaţiilor fiscale faţă de stat în sumă de peste 4 milioane de lei. Astfel, au fost deblocate ilegal conturile bancare ale agentului economic în sumă de 9.540.000 lei, din care nu au parvenit bani pentru stingerea datoriilor faţă de bugetul de stat. 

Prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, inculpatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de patru ani şi privat de dreptul de a ocupa funcţii administrative pe un termen de cinci ani.

Prin aceeaşi sentinţă a fost admisă încasarea de la inculpat a prejudiciului material cauzat statului în sumă de 5.740.300 lei.

Procurorii consideră sentinţa ilegală şi prea blândă şi anunţă că o vor contesta solicitând pedeapsa închisorii cu executare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu