Decizia Adunării Populare privind demiterea lui Formuzal, SUSPENDATĂ

Embed:

Judecătoria din Comrat a suspendat decizia Adunării Populare a Găgăuziei privind demiterea başcanului Mihail Formuzal, adoptată recent cu votul a 19 deputaţi. De asemenea, instanţa a suspendat hotărârea care prevedea organizarea referendumului privind vectorul politicii externe a Moldovei.

Potrivit magistraţilor, deputaţii nu au respectat procedura legală. Cu toate acestea, Adunarea Populară a aprobat o nouă decizie în acest sens.

Hotărârea privind demiterea başcanului a fost declarată ilegală, deoarece nu a acumulat numărul necesar de voturi, cel puţin 24 din cei 35 de aleşi locali.

"Încă nu ştim de ce, pentru că abia astăzi am primit hotărârea Judecătoriei. În instanţă s-a adresat Cancelaria de Stat. Deocamdată, decizia noastră a fost suspendată", a declarat preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov.

Hotărârea care prevedea organizarea referendumului privind vectorul politicii externe a ţării a fost suspendată pentru că aleşii de la Comrat nu au formulat întrebarea care va fi pusă la plebiscit. În consecinţă, deputaţii locali au aprobat o nouă decizie şi au hotărât să-i cheme pe găgăuzi la urne pe 2 februarie.

"Va fi un plebiscit consultativ cu două întrebări. Sunteţi de acord cu aderarea la Uniunea Europeană? Da. Nu. Va fi şi o întrebare similară în privinţa aderării la Uniunea Vamală Rusia, Belarus, Kazahstan" a spus deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Ivan Burgudji.

La Comrat a fost creată deja comisia electorală responsabilă de organizarea plebiscitului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu