DECIS: PLDM refuză să participe la negocierile privind formarea unei noi majorităţi parlamentare pro-europene

Embed:

PLDM nu va participa la negocierile privind formarea unui nou guvern. 

O astfel de decizie a fost luată la şedinţa de astăzi a Biroului Politic al formaţiunii.

"S-a făcut o evaluare a situaţiei curente şi PLDM, prin majoritatea absolută a voturilor, a luat decizia, având în vedere faptul că PDM nu e apreciat drept un partid proeuropean, că a acaparat instituţiile statului, a acceptat doar formal reformele şi s-a opus reformelor. PLDM nu va participa la negocieri cu PDM şi aliaţii săi pentru formarea unei majorităţi parlamentare", a afirmat preşedintele interimar al partidului, Valeriu Streleţ.

"PLDM şi-a făcut onest datoria. Acum, odată ce democraţii au provocat criza politică trimiţând în demisie un guvern proeuropean, care putea fi transformat în guvern majoritar, acum PDM e pe deplin responsabil să găsească soluţii. Colegii şi-au asumat angajamentul. Nu voi face supoziţii, speculaţii, că ar putea urma, e o atitudine arogantă, e stilul cu care ne-am confruntat mulţi ani la rând şi în anumite situaţii am tolerat", a declarat Valeriu Streleţ.

PUBLIKA.MD menţionează că PLDM este singura formaţiune care a refuzat să participe la negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare proeuropene. Discuţiile au fost iniţiate la sfârşitul săptămânii trecute.

Partidul Democrat din Moldova a invitat la dialog reprezentanţii Partidului Liberal, deputaţii din grupul lui Iurie Leancă, dar şi doi parlamentari neafiliaţi. Luni, au avut loc şi consultări cu PCRM.

Democrații au anunţat că sunt de acord cu participarea la guvernare a PCRM, dacă formațiunea va sprijini cursul european al țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu