Decis! Joia viitoare deputaţii vor examina o nouă moţiune de cenzură

Embed:

Noua moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Leancă, înaintată azi de fracţiunea PCRM, va fi examinată în cadrul şedinţei Parlamentului de joia viitoare. Anunţul a fost făcut de şeful Legislativului, Igor Corman, după ce deputatul comunist Grigore Petrenco a prezentat textul noului manifest al PCRM împotriva Guvernului Leancă

Comunistul Grigore Petrenco a citit de la tribuna Parlamentului argumentele pe care le invocă opoziţia pentru a cere repetat demisia Cabinetului de miniştri condus de Iurie Leancă: „Pe parcursul anului 2013, Guvernul RM intens a promovat o politică de dezintegrare a ţării, în perioada în care Leancă a ocupat funcţia de premier. Politicile pe care le promovează Leancă provoacă consecinţe grave şi riscul de a pierde o parte din teritoriul ţării. A luat un şir de decizii secrete, precum cea din ianuarie, de a plasa puncte de control la frontiera administrativă. Argumentarea că asta se cere de către UE este falsă şi nu s-a oferit nicio dovadă în acest sens. Acţiunile Guvernului vin în contradicţie cu prevederile articolelor 1 şi 3 din Constituţie. Este evident că problematica transnistreană nu a fost şi nu poate fi subiect de speculaţie politică, în acest sens fiind şi poziţia constructivă a PCRM, drept rezultat fiind Declaraţia Parlamentului cu privire la situaţia actuală din Transnistria, în care Legislativul a constatat că acţiunile unilaterale de orice gen, care ar veni să instituie orice fel de puncte de frontieră pe interiorul ţării sunt interzise. Contrar acestor constatări, Guvernul a continuat şi a insistat pe necesitatea instituirii unor puncte migraţionale. Această decizie pune în pericol pacea şi securitatea în regiune, esenţa fiind crearea unei frontiere pe Nistru, ce va avea consecinţe dezastruoase  pentru ţară. Guvernul în frunte cu premierul este un vânzător de teritoriu în interese înguste de partid. Guvernul în frunte cu Leancă şi-a stabilit un obiectiv clar: îndepărtarea reglementării conflictului transnistrean. Guvernul atentează la suveranitate, independenţă, ceea ce echivalează cu trădare de ţară, se încearcă înstrăinarea, abandonarea unei părţi a ţării”.

Exprimăm retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură”, a conchis Petrenco.

Noua moţiune a opoziţiei l-a făcut să glumească pe şeful Legislativului, Igor Corman: "După cum văd, vreţi să transformaţi ziua de joi în ziua moţiunilor. Următoarea se va referi la temperaturile scăzute din septembrie."

"Joi vom dezbate subiectul transnistrean", a anunţat Corman.

Publika.md aminteşte că prima moţiune a PCRM privind demiterea Guvernului Leancă, înaintată azi în plenul Legislativului, a fost respinsă de parlamentarii din coaliţia de guvernare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu