DECIS! În estul Ucrainei va fi creat un coridor sigur pentru experţii internaţionali care vor ancheta tragedia aviatică

Embed:

Reprezentanţi din Rusia, Ucraina şi OSCE au convenit, la Minsk, să fie creat un coridor sigur în regiunea în care s-a prăbuşit avionul malaezian. Astfel, experţii internaţionali care au ajuns deja în zonă vor avea posibilitatea să ancheteze nestingherit cazul.

"În cadrul negocierilor grupului de contact s-a decis ca separatiştii să accepte un armistiţiu de-a lungul coridorului, care a fost verificat de către membrii misiunii OSCE şi a partenerilor din Olanda şi Australia", a declarat vicepremierul Ucrainei, Vladimir Groisman. 

Ulterior, la şedinţa Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a făcut un bilanţ al operaţiunii antitero.
 
"Am eliberat peste 60 de oraşe şi avansăm spre Torez şi Şahtarsk. Operaţiunea antitero are loc şi în localitatea Stepanovka", a declarat şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.
 
Iar britanici îşi fac griji pentru o eventuală agresiune a Rusiei asupra ţărilor din NATO. O comisie a parlamentului de la Londra, însărcinată cu probleme de Apărare, a constatat că Alianţa nu este pregătită să facă faţă unui atac asupra unuia dintre statele membre. Un raport al acestei comisii îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să amplaseze trupe şi tehnică militară în Estonia şi Lituania, pe bază permanentă.
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu