DECIS: Crucile de pe marginile drumurilor vor fi demontate. Când va începe acţiunea

Embed:

Crucile de pe marginea drumurilor, instalate în urma accidentelor rutiere soldate cu morţi, vor fi demontate. Anunţul a fost făcut de Mitropolia Moldovei, care spune că montarea lor contravine Canoanelor Bisericii Ortodoxe.

În plus, acestea crează un aspect macabru. Prin urmare, Mitropolia propune ca la intrarea în localităţi să fie amplasate troiţe.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei Moldovei, după mai multe discuţii cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor s-a decis demontarea tuturor crucilor de pe marginea drumurilor.

"Acest lucru nu este unul canonic. Ori fiecare dată atunci când este înmormântat cineva, un creştin conform vieţii sale şi convingerilor sale religioase sunt însemnate mormintele cu cruci şi nici decum locurile care indică alte circumstanţe", a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş. 

Crucile adunate vor fi instalate în cimitirile în care sunt înmormântaţi oamenii fără adăpost și persoane din familii nevoiașe. Reprezentanţii Mitropoliei îi îndeamnă pe creştini să pună troiţe în loc de cruci, la intrarea în localităţi.

Nu toţi oamenii sunt de acord cu decizia Mitropoliei şi Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Deocamdată nu a fost stabilită data în care va începe demontarea crucilor de pe marginea drumurilor din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu