DECIS! Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguţa, va fi rechemat

Guvernul îl va recheama acasă pe Amabsadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, informaţia a fost confirmată pentru PUBLIKA.MD de către purtătorul de cuvânt al MAE IE, Alexandru Roitman. MAE IE a trimis  în acest sens o scrisoare Guvernului pentru a-l rechema pe Ambasadorul Moldovei la Moscova.

Potrivit Deschide.MD motivul ar fi modul în care Andrei Neguța a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice mascate a transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficienta fermitate poziția R.Moldova față de acest subiect.

Amintim că Andrei Neguța a fost ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru ITAR-TASS că "retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât și întreaga regiune".

Ulterior, Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017. Până a fi numit pentru a doua oară Ambasador la Moscova, Neguță a fost deputat în fracțiunea Partidului Socialiștilor din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu