DECIS: Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe data de 18 martie 2018

Embed:

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în data de 18 martie 2018. Pentru această decizie au votat în unanimitate toți membrii Consiliului Federal. 

Data de 18 martie va coincide cu marcarea a patru ani de la semnarea tratatului de anexare a Peninsulei ucrainene Crimeea de către Federaţia Rusă, la două zile după un referendum considerat ilegal de Kiev şi Occident.

Aflat în vizită la o uzină în Nijnii Novgorod, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută, fără a provoca vreo surpriză, că va candida pentru un al patrulea mandat. Putin este considerat marele favorit pentru această cursă electorală.

Principalul său opozant, Aleksei Navalnîi, nu va putea probabil să participe la aceste alegeri din cauza mai multor condamnări în justiţie, inclusiv pentru deturnare de fonduri, în dosare pe care el le denunţă ca fiind fabricate.

Navalnîi a afirmat că mişcarea sa va face campanie pentru boicotarea scrutinului dacă el nu va fi autorizat să candideze.

Vineri, preşedinta Comisiei Electorale Centrale a Federaţiei Ruse, Ella Pamfilova a declarat pentru agenţia de presă Interfax că 23 de candidaţi şi-au exprimat până acum dorinţa de a participa la alegerile prezidenţiale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu