Debutul lui Firat. Selecţionerul i-a pregătit pe "tricolori" pentru meciul cu Franţa

Engin Firat are parte de un debut infernal pe banca tehnică a echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova. În această seară, la Paris, "tricolorii" vor întâlni campioana mondială, reprezentativa Franţei.

Selecţionerul german de origine turcă afirmă că nu i-a fost frică să preia o formaţie aflată pe locul 175 în clasamentul mondial. Firat, care se află în cantonament cu "tricolorii" de doar câteva zile, a evaluat atmosfera în echipă.

"Când am văzut echipa, am înţeles că jucătorii vin bucuroşi la naţională, că ei îşi doresc să fie aici, ei cred în ceea ce fac. Ei nu vin doar să-şi facă treaba. Băieţii aceştia au nevoie de susţinere şi nu de cineva care mereu le spune că ei nu sunt buni de nimic. Sunt sigur că în câţiva ani această echipă va fi cu mult mai bună", a spus selecţionerul, Republica Moldova, Engin Firat.

Firat, care a fost antrenor secund la cluburi renumite precum Fenerbahce Istanbul şi Eintracht Frankfurt, dar şi la naţionala Iranului, are cerinţe mari de la fotbaliştii moldoveni.

"Nu prefer un sistem, un stil de joc. Prefer să iau de la jucători ce au ei mai bun. Le spun băieţilor: Bine, poţi alerga 20 de kilometri, dar ce îmi dă asta? Vreau să văd calitatea alergării, calitatea jocului unu la unu", a menţionat selecţionerul, Republica Moldova, Engin Firat.

Engin Firat îşi obligă jucătorii să fie disciplinaţi şi ştie să lupte cu vedetismul. 

"Cine e star? Nu avem staruri. În realitate, avem şanse să progresăm doar dacă echipa va fi ca o stea. Ce se va schimba dacă un jucător va veni la echipa naţională, iar altul va refuza? Nu îmi pasă. Contează doar echipa pe care o am la moment, băieţii care sunt gata să lupte. Asta este important pentru mine şi nu numele lor. Noi nu avem vreun Messi în lot. De ce trebuie să mă gândesc la staruri?", a spus selecţionerul, Republica Moldova, Engin Firat.

Firat le-a cerut discipolilor săi să fie optimişti şi să dea totul pe teren în partida de pe Stade de France.

"Meciul cu Franţa este unul pe care jucătorii trebuie să-l savureze. Nu trebuie să fie stresaţi. Joci cu campioana mondială, cu cea mai bună echipă. De câte ori ai ocazia să joci aşa o partidă în viaţa ta? Le-am spus să iasă pe teren şi să joace fotbal. În Campionatul Moldovei jucaţi în faţa a o mie 500 de spectatori, iar acolo veţi juca în faţa a 80 de mii", a spus selecţionerul, Republica Moldova, Engin Firat.

Meciul de la Paris va fi televizat în direct de CANAL 3, cu începere de la ora 21:45. 

Deja duminică, pe 17 noiembrie, Republica Moldova va juca acasă cu Islanda, iar partida va fi transmisă în direct de PRIME, la fel de la ora 21:45.

loading...

Lasă un comentariu