Dealeri de droguri, reţinuţi de PCCOCS. Cum funcţiona schema frauduloasă stabilită de ei (VIDEO/FOTO)

Patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 48 de ani, au fost reținuți în cadrul unei cauze penale privind circulația ilegală de droguri.

Potrivit procurorilor PCCOCS, învinuiții făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în distribuirea pe teritoriul raionului Orhei a psihotropelor de tip "Subutex", în proporţii deosebit de mari. Drogurile erau aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană și Ucraina și comercializate pe teritoriul țării distribuitorilor, care, la rândul său, le comercializau în doze mai mici, la prețul de 1.500 de lei pentru o comprimată, persoanelor dependente de droguri, inclusiv celor deținute în instituții penitenciare.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile și în automobilele învinuiților, au fost depistate droguri în cantități deosebit de mari, în formă de  pastile de tip "SUBUTEX", "SUBOXON", plante de marijuana, bani obţinuţi în urma comercializării drogurilor, precum și obiecte de valoare istorică și culturală, proveniența cărora se stabilește.

Persoanele implicate riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Destructurarea grupării a fost gestionată de către procurorii Procuraturi pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală a IGP și ai Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu