Dealeri de droguri, reţinuţi. Cum funcţiona schema frauduloasă stabilită de ei. Riscă ani grei de puşcărie (VIDEO)

Două femei și un bărbat, care au pus în aplicare o schemă infracțională de comercializare a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova prin aplicații electronice de comunicare, au fost reţinuţi de oamenii legii. Suspecţii au vârstele cuprinse între 20 și 23 ani şi sunt locuitori al municipiului Chișinău.

Potrivit Poliţiei, drogurile erau ascunse în spații cu acces public, iar prin intermediul unei aplicații speciale de comunicare suspecții își reclamau ofertele, transmiteau locația cu drogul ascuns cumpărătorului care achita pentru cantitatea de narcotice solicitată.

Plata se efectua prin intermediul terminalelor electronice de plată.

Unul dintre bănuiți era responsabil de perfectarea cardurilor bancare și a conturilor electronice, inclusiv pe numele altor persoane.

Suspecții au creat un magazine online unde plasau informații despre tipurile de droguri, metodele de achitare și primire a drogurilor. Doar utilizatorii de încredere erau admiși în acest grup închis, fiind limitat accesul persoanelor terțe.

Astfel, potențialul cumpărător primea rechizitele unui cont electronic de plată unde urmau să fie depuse mijloace bănești pentru procurarea drogurilor. Drept confirmare a depunerii banilor, cumpărătorul expedia prin aplicația de comunicare electronică administratorului poza bonului fiscal. Apoi, cumpărătorul primea de la organizator un link, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii de droguri nu se vedeau, iar mesajele acestora erau șterse.

În urma percheziţiilor, la domiciliu suspecţilor au fost depistate și ridicate mai multe tipuri de droguri, carduri bancare pe numele diferitor persoane, bani, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, aproximativ 400 de cartele SIM, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.

De asemenea, au fost identificate mai multe adrese, locații cu droguri ascunse, iar ca urmare a cercetării la fața locului au fost depistate și ridicate mai multe doze de droguri.

Femeile au fost plasate în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, iar în privința bărbatului a fost aplicat măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Reţinerea bănuiţilor s-a desfășurat cu ajutorul ofiţerilor Fulger. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu