De Ziua Internaţională a Tineretului, Secretarul General al ONU a transmis un mesaj de felicitare

Astăzi este sărbătorită Ziua Internaţională a Tinerutului. Anul curent, marcarea acestei zile se axează pe problema migraţiei tinerilor. Potrivit datelor ONU, anual sunt înregistraţi 214 de migranţi internaţionali, tinerii constituind mai mult de 10%.

În mesajul Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, se spune că unii fug de persecuții, alții - de dificultăți economice. Unii sunt singuri, alții au familie - cu părinți, frați și chiar copiii lor. Unii au comunități unde pot merge, alții trebuie să facă noi conexiuni.

Totodată, acesta afirmă că mulți migranți tineri se confruntă cu dificultăți similare sau mai mari, inclusiv rasismul, xenofobia, discriminarea și încălcarea drepturilor omului. Femeile tinere, în special, se confruntă cu riscul de exploatare sexuală și abuz.

"Mulți muncesc din greu pentru a-și câștiga existența și îmbunătăți situația lor. Remitențele pe care le trimit pentru a sprijini familiile în țările lor de origine sunt o contribuție majoră la economiile din întreaga lume. Atunci când revin acasă, migranții tineri deseori contribuie la accelerarea procesului de dezvoltare prin aplicarea competențelor și ideilor acumulate în străinătate", a spus Ban Ki-moon.

Potrivit Secretarului General al ONU, în octombrie, Adunarea Generală a Națiunilor Unite va găzdui cel de-al doilea Dialog la nivel înalt privind migrația internațională și dezvoltarea. În acest sens, Ban Ki-moon îndeamnă statele-membre să ia în considerare migrația tinerilor.

"Lucrând cu și pentru tineri este una dintre prioritățile mele principale. În această Zi Internațională a Tineretului, încurajez statele-membre, organizațiile conduse de tineret și alte părți interesate să acționeze pentru promovarea drepturilor tuturor migranților tineri și pentru sporirea potențialului de dezvoltare a migrației tinerilor", a declarat acesta.

Publika.md aminteşte că 12 august a fost declarată Ziua Internationala a Tineretului de către Adunarea Generală a ONU în 1999. În fiecare an, această zi este marcată sub un nou generic, ce urmăreşte să pună accent pe anumite aspecte, provocări din viaţa şi activitatea tinerilor şi să recunoască eforturile tinerilor din întreaga lume pentru consolidarea societăţii globale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu