De ziua Europei, șefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni într-un summit la Sibiu

Embed:

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europene se vor reuni mâine la Sibiu, în data când se marchează şi Ziua Europei. În cadrul reuniunii, care va avea loc în sediul Primăriei oraşului, liderii europeni vor discuta despre următoarea agendă strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2019 - 2024.

Summitul va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, ţara care deține în prezent președinția Consiliului UE. Evenimentul va fi prezidat de președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liderii europeni vor sosi la Sibiu la ora 12:00. După întâlnirea cu preşedintele Legislativului UE, Antonio Tajani, toţi participanţii la summit vor face o poză de grup. La ora 13.15 vor lua prânzul, iar la 15:30 va începe sesiunea de lucru. Peste trei ore, preşedintele Consiliului European, şeful Comisiei Europene şi preşedintele României vor susţine o conferinţă de presă comună. Evenimentul se va încheia cu un concert în aer liber, preconizat pentru ora 20:00.

Autorităţile române au luat măsuri sporite de securitate. Traficul va fi restricţionat de dimineaţă până seara. În plus, cei care locuiesc sau muncesc în zona centrală a oraşului vor avea acces doar în baza buletinelor de identitate sau a legitimaţiilor de serviciu. Vor fi amplasate şi filtre de securitate pentru orăşeni şi turişti.

Pentru a afla informaţii privind zonele de acces, străzile şi parcările închise, precum şi rutele alternative, aplicaţia WAZE a creat o secţiune specială dedicată Summitului UE. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu