De toate, dar nu pentru toţi. Inspectoratul Fiscal a scos la licitaţie bijuterii scumpe

Embed:

Bijuterii din aur și argint, printre care inele și coliere cu diamante, sunt vândute prin licitație de către Inspectoratul Fiscal Principal de Stat. Obiectele prețioase provin din contrabandă și doar agenții economici care activează în acest domeniu pot intra în posesia lor. 

Bijuteriile scoase la licitație sunt mărfuri de contrabandă, care au fost depistate sau confiscate de vameși și polițiști.

"Bunurile sunt expuse spre comercializare prin intermediul brokerilor la Bursa Universală de mărfuri a Moldovei. Dacă nu sunt solicitate de agenții economici sau persoane fizice la bursa universală atunci Inspectoratul Fiscal comercializează aceste bunuri doar agenților economici", a spus inspectorul Direcției Evidența Bunurilor Confiscate, Natalia Soltan.

Pentru a participa la cumpărare, agenții economici trebuie să încheie un contract cu Bursa Universală de Mărfuri a Moldovei.

"După primele 20 de licitații dacă bunurile nu sunt solicitate, ele sunt supuse reducerii de 10%, și dacă totuși nu sunt solicitate de agenții economici se face o reducere de 20%", a explicat Natalia Soltan.

Prețurile pentru obiecte sunt stabilite de Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării și nu includ taxa pe valoare adăugată și acciz. Astfel, un gram de argint valorează 34 de lei, iar un gram de aur - 535 de lei.

Cele mai scumpe articole sunt amplasate pe un panou. De exemplu, un colier din aur cu piatră agat, și care mai are aproape 150 de nestemate costă 15.000 de lei. Un pandativ cruce este vândut cu 6.300 de lei. Iar acest inel rafinat cu piatră turmalină și safir poate fi cumpărat cu 34.000 de lei.

Inspectoratul Fiscal oferă spre comercializare 26 de loturi de obiecte din aur și argint.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu