"De sărbători voi plânge". Istoriile unor oameni din Bălţi care au fost abandonaţi de copii şi au ajuns în stradă (VIDEO)

Embed:

Oamenii fără adăpost din Bălţi îşi vor petrece sărbătorile în centrul de plasament. Administraţia instituţiei a anunţat că acesta deja este plin până la refuz. Din această cauză, unii oameni sunt nevoiţi să doarmă pe jos.

Soţii Boris şi Ala Papiş din Bălţi au ajuns în centrul de plasament după ce locuinţa lor a fost mistuită de flăcări. Ei spun că, de Revelion, vor sta printre străini, deoarece singurul lor fiu, demult nu se mai interesează de soarta lor.

"Nu avem cui să cerem ajutor. De sărbători, vom sta aici. Nu avem unde să mergem. Suntem mulţumiţi că ne-au primit. Aici mâncăm, ne spălăm, este cald, e bine", spune femeia. 

Aceeaşi soartă o are şi Serghei Cravcinco, în vârstă de 56 de ani. A ajuns la centrul de plasament acum câteva săptămâni, foarte slăbit. Bărbatul, originar din Belarus, îşi doreşte să revină acasă.

"Nu am cetăţenie, deoarece nu m-am născut aici şi nu pot ieşi din ţară. Am paşaport sovietic. De sărbători voi plânge", spune bărbatul.

Angajaţii centrului de plasament spun că nici de sărbători, rudele celor ajunşi în stradă nu-şi aduc aminte de ei.

"Nu are cine să-i ia acasă de sărbători. Ei nu trebuiesc la nimeni. Ei dacă au venit aici li se pare că sunt în rai. Sunt spălaţi, hainele spălate, el sătul şi e cald", spune Maria Romaniuc, infirmieră la centrul de plasament. 

La centrul de plasament din Bălţi sunt 21 de oameni, în timp ce capacitatea instituţiei este de 15 locuri. Potrivit administraţiei instituţiei, cheltuielile pentru întreţinerea unei om timp de 24 de ore depăşesc 350 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu