De sărbători, toate drumurile duc acasă. Aglomeraţie în vămi şi la aeroport, numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat

Embed:

Sărbătorile de iarnă îi aduc pe moldoveni acasă, iar în vămi din nou e aglomeraţie. Cel mai mare flux în această perioadă se înregistrează la punctul Leuşeni-Albiţa. Doar în ajun de Crăciun, timp de 24 de ore, vama a fost traversată de 15.000 de călători.

Pentru a face faţă aglomeraţiei numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat cu 500 şi a ajuns la 2.500 de angajaţi, iar accesul este permis pe toate benzile:

"Foarte repede am trecut acum la sărbători. Mulţumim. Dă doamne, să fie tot timpul aşa nu numai la sărbători".

"În perioada sărbătorilor noi trecem des, adică în fiecare weekend şi nu mi s-a părut niciodată... este ok".

Călătorii au avut parte şi de surprize. Ei au primit în dar fructe şi obiecte de decor pentru maşini.

"Am recomanda cetăţenilor care doresc să treacă frontiera în perioada sărbătorilor de iarnă, înainte să pornim în călătorie să verifice actele, valabilitatea, statutul documentului de călătorie pentru ca prezentându-se în punctul de trecere, să nu facă cale întoarsă", a spus Sergiu Copăceanu, şeful Poliţiei de Frontieră a Vămii Leuşeni.

"De sărbători circa o mie două sute, o mie trei sute de autoturisme pe sensul intrare, tot aşa şi numărul de călători e dublu, circa 15 mii de călători", a spus Octavian Rusu, şeful Serviciului Vamal de la Leuşeni.

Aglomerat este în această perioadă şi terminalul de sosiri al Aeroportului Chişinău.

Ca de obicei, moldovenii reveniţi din străinătate sunt întâmpinaţi cu zâmbete, lacrimi de bucurie şi îmbrăţişări:

"Evident, este grea despărţirea, avem acasă trei copii. Mi-a fost tare dor de soţ. Acum când l-am văzut, inima parcă mi-a sărit din piept."

"Mi-a fost dor de fiica mea şi o aştept cu drag. Bine că sunt aceste sărbători care ne unesc şi ne oferă posibilitatea să fim toţi împreună."

"Este o perioadă mult aşteptată. Mai ales când te întâlneşti cu toate rudele, familia, copiii."

În această perioadă, companiile aeriene operează mai multe curse spre aşa destinaţii cum ar fi Roma, Veneţia, Berlin şi Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu