De sărbători, moldovenii de peste hotare revin acasă. În vămi creşte fluxul de călători

Embed:

Sărbătorile de iarnă îi readuc acasă pe moldovenii care muncesc peste hotare, iar cei de pe loc aleg să petreacă vacanţa în străinătate. În aceste condiţii, în vămi creşte simţitor fluxul de călători.

Datele Poliţiei de Frontieră arată că săptămâna trecută numărul traversărilor la punctele de trecere a crescut cu zece la sută, în comparaţie cu perioada 12-18 decembrie. 

În zilele de 24 şi 25 decembrie cel mai solicitat a fost punctul de trecere Otaci-Moghilev, de la granița cu Ucraina. Aici au fost înregistrate aproximativ 18.000 de traversări.

Prin vama Leuşeni, de la frontieră cu România, au fost aproximativ 17.000 de traversări.  Un număr mare de moldoveni au decis să intre şi plece din ţară prin Aeroportul Chişinău.

Acolo au fost înregistrate peste 16 mii de traversări. Creşterea fluxului de călători s-a atestat şi la vămile Sculeni şi Criva.

Săptămâna trecută, frontiera ţării a fost traversată de peste 90 de mii de vehicule, iar veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au fost de aproape 470 de milioane lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu