De sărbători, moldovenii au luat cu asalt pieţele din Capitală pentru a cumpăra fructe exotice

Embed:

Mandarinele și portocalele nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. De acestă părere sunt unii moldoveni, care au luat cu asalt piețele din Capitală pentru a cumpăra fructele exotice. Aceștia negociază pe la tarabele din pieţe ca să-şi aleagă cele mai frumoase citrice.

Pentru cei trecuţi de prima tinereţe, citricile sunt asociate cu perioada în care acestea erau la mare căutare.

"Era un răsfăț. Neapărat puneam în cadouri mandarine. Erau greu de găsit, dar și scumpe", a spus o femeie.

"Masa de sărbătoare fără mandarine e săracă, precum fără brad. Chiar şi cumpăratul mandarinelor era o sărbătoare", a spus un bărbat.

"Asortimentul nu era atât de bogat, dar de sărbători întotdeauna mandarinele și portocalele erau oferite în dar", a spus o femeie.

Dacă în urmă cu câteva decenii erau considerate un lux pentru că nu se vindeau oriunde, astăzi în pieţe găsim o varietate mare de citrice.

"Portocala este spaniolă. Avem mandarină de trei feluri, grecească, spaniolă și Turcia. Acestea din Turcia îs clementine cu sâmburi", a spus o femeie.

Oamenii spun că aceste fructe sunt simbolul Revelionului.

"Aduc aminte de cele mai frumoase momente din copilărie, e ceva deosebit. Dacă nu sunt aceste fructe la masă .. anume asta dă ceva atmosferă", a completat o altă femeie.

"Vin sărbătorile, vin copiii să ne colinde le dăm câte o mandarină, o banană", a menţionat o femeie.

Chiar dacă la tarabele cu citrice se formează cozi, comercianții se plâng că au vânzări mici.

"Mai cumpără, dar îs mai puține vânzări. Facem comparație cu anii precedenți. Vânzări nu-s chiar mari și prețurile nu s-au ridicat aproape la nimic", a spus o femeie.

- Anul trecut a fost bine.

- Dar prețurile?

- Anul trecut a fost mai scump, acum e mai ieftin dar vânzare oricum nu-i.

În perioada sărbătorilor, un kilogram de mandarine costă până la 22 de lei. Portocalele se vând cu 20 de lei, iar clementinele - cu 23 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu