De ruşine în faţa poporului american. S-au furat piese de la sistemele de irigare construite pe banii SUA

Embed:

Sistemele de irigare moderne, construite în mai multe localităţi din banii donaţi de Guvernul Statelor Unite, au început să fie dezasamblate de hoţii de fier vechi. Pentru a preveni furturile, reprezentanții Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare au fost nevoiți să depoziteze piesele, pe timp de iarnă, în locuri sigure.

Un caz de furt a fost semnalat recent la Coșnița, raionul Dubăsari. În perioada cât sistemul de irigare era în construcție, au fost furaţi peste 60 de hidranți.

Din banii oferiţi de americani, au fost cumpărate piesele sustrase, însă furturile au continuat şi după darea în folosinţă a construcției, iar pierderile sunt suportate acum de fermieri.

"Toate furturile sau toate pierderile care vor avea loc pe terenuri, clar lucru, că va fi mărit fie prețul unui metru cub de apă sau cotizația. Surse din alte părți nu vin", a spus Nicolae Rusu, directorul Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare Coșnița. 

Printre fermierii care beneficiază de sistemul de irigare este Vladimir Ciubuc, locuitor al satului Coșnița: "Este o catastrofă pentru asociație  și asta iese că la 100 de hectare sunt deteriorați hidranții. Este imposibil să irigăm mai departe. Nu știu la ce se gândesc cei care au furat."

Pentru a păstra piesele în siguranță, la Coșnița sunt construite două depozite cu o suprafață de peste 300 de metri pătrați. Astfel, cei peste 1.500 de hidranți vor fi demontați și depozitați acolo până în primăvară.

Cazurile de furt sunt investigate de poliție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu