De pe scenă, la Guvern. Angajaţii TNOB au ieşit din nou la proteste

Embed:

Peste 30 de angajaţi ai teatrului Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" au ieşit din nou la proteste. Oamenii spun că salariile de două mii de lei abia le ajung de mâncare şi au cerut majorarea acestora.

Artiştii şi-au exprimat nemulţumirea şi de aceasta dată în faţa Guvernului. Ei au cerut majorarea salariilor, dar şi transparenţă în gestionarea banilor de către administraţia Operei Naţionale.

"Eu ca tânăr solist, deja am o mică experinţă - opt ani de zile cu 1700 de lei. Încercăm să convieţuim. Frâul e de tot strâns", a declarat solistul Teatrul de Operă şi Balet Iurie Maimescu.

"Am 2000 de lei şi soţul meu care este solist la operă exact aşa salariu are. Vă daţi seama, cu un buget de 4000 de lei şi cu facturi este greu de plătit. Nu rezistăm, uitaţi-vă unde ne aflăm, stăm aici cu mâna întinsă", a declarat solista Veronica Arcea.

"Pe card nu mai avem nici un ban. Nu ştiu cum salariul, care era pe data de cinci, acum lent, lent a trecut la jumătatea de lună. Acum în festival intrăm fără nici un ban în buzunar", a adăugat artistul poporului Valeriu Cojocaru.

Astăzi, niciun reprezentant al Guvernului nu a ieşit să discute cu artiştii. Săptămâna trecută, ministrul Culturii Boris Focşa a promis că salariile artiştilor vor fi majorate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu