De Paştele Blajinilor, pompierii vor asigura securitatea antiincendiară în lăcașele sfinte și cimitirele din țară

În perioada 5-6 mai 2019, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI vor asigura securitatea antiincendiară și prevenirea situațiilor de risc în lăcașele sfinte și cimitirele din țară.

Angajații IGSU vor monitoriza starea antiincendiară de Blajini și vor acționa la lichidarea situațiilor excepționale. Mai mult, salvatorii IGSU vor fi prezenți în preajma cimitirilor în raionele tării asigurînd securitatea antiincendiară.

Totodată, pe parcursul perioadei indicate o autospecială de intervenție va fi amplasată în preajma cimitirului Sfântul Lazăr din municipiul Chișinău fiind gata să intervină în situați  de risc în cel mai scurt timp.

În contextul prevenirii incendiilor, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea gunoiului și vegetației uscate pe teritoriul cimitirelor pentru a evita focare de proporții.

Totodată, pompierii recomandă persoanelor să mânuiască cu grijă lumânările și candelele aprinse. Mai mult, nu este indicată lăsarea acestora fără supraveghere.

Cetățenii sunt rugați să renunțe la flori artificiale pe mormintele apropiaților, astfel evitînd aprinderea acestora și răspăndirea rapidă a focarelor.

În caz de situații de risc, oamneii pot apela pentru ajutor la numărul unic de urgență 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu