De Paște, anumite categorii de persoane din Capitală vor primi ajutoare financiare

De Paște, anumite categorii de persoane din Capitală, inclusiv cu necesități speciale, vor beneficia de ajutoare financiare a câte 500 lei, din partea municipalității. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia municipală pentru protecție socială.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, de ajutoare a câte 500 lei vor beneficia 900 persoane cu deficiențe de auz din cadrul Filialei Teritoriale Chișinău a Asociației Surzilor din Republica Moldova și 850 de persoane cu deficiențe de văz, din cadrul Organizației teritoriale Chișinău a Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

De asemenea, comisia municipală de profil examinează posibilitatea acordării a câte 500 de lei pentru 1.711 persoane în etate, singuratice, beneficiare a Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, precum și demersul Asociației Evreilor din Moldova - foști deținuți ai nazismului.  

Banii vor fi distribuiți începând din data de 30 martie, prin intermediul oficiilor poștale, de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile pentru categoriile respective de cetățeni. 

Totodată, 1.200 de persoane social-vulnerabile vor primi pachete cu produse alimentare, în perioada situaţiei epidemiologice cu infecţia COVID-19, în schimbul prânzurilor gratuite acordate de către cantinele sociale.

Tot în contextul Sărbătorilor de Paști, 70.000 de pensionari vor primi câte 100 de lei. 

loading...

Lasă un comentariu