De necrezut! Un jurnalist a fost arestat pentru că a anunţat pe Facebook moartea unei capre

Poliţia din Bangladesh a arestat un ziarist în baza unei legi controversate, pentru că a anunţat pe internet moartea unei capre, la câteva ore după ce aceasta fusese dăruită de un ministru unei familii de sinistraţi, relatează marţi EFE, scrie realitatea.ro.

"O capră dăruită de ministru de dimineaţă a murit în cursul serii", a scris duminică reporterul Abdul Latif Morol pe contul său de Facebook, unde a postat şi o poză cu ministrul dezvoltării rurale, Narayan Chandra.

Morol, care lucrează la ziarul Daily Prabaha, a fost arestat la domiciliul său din districtul Khulna, după ce în ajun un alt ziarist l-a denunţat pentru "daune aduse reputaţiei ministrului", a declarat şeful comisarului din zonă, Sukumar Bishswas.

Sâmbăta trecută, ministrul a dăruit capra în chestiune unei familii ca parte a programului de ajutorare a celor afectaţi de inundaţiile care au devastat ţara în ultimele săptămâni.

Reporterul este ultimul caz din numeroasele arestări realizate în baza unei controversate legi care prevede pedepse cu până la 14 ani închisoarea şi amenzi de până la 124.000 de dolari pentru publicarea pe internet a unui conţinut cu intenţia de a-i aduce prejudiciu unei alte persoane.

Legea a fost foarte criticată de ziarişti şi de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, care au cerut abolirea ei, considerând-o un pretext pentru o vânătoare de vrăjitoare împotriva disidenţilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu