DE NECREZUT în Franţa! Cel puţin ŞAPTE TONE DE STRUGURI au dispărut fără urmă într-o singură noapte

Cel puțin șapte tone de struguri au dispărut fără urmă din vii, într-o singură noapte, în regiunea Bordeaux, Franța. Se crede că strugurii au fost furați de producători de vin din zonă.

Anul acesta, producția de struguri din regiune a fost foarte slabă, așa că unii dintre producători au căutat în vecini struguri, pentru a mai micșora din pierderi. 

Viile culese de alții, peste noapte, nu reprezintă un fenomen nou. Anul acesta, însă, furtul a căpătat proporții nemaivăzute în regiune, scrie realitatea.net

Franța se confruntă cu cea mai mică recoltă de struguri din 1945. Chiar dacă vara a fost călduroasă, prielnică strugurilor, startul a fost unul cu probleme.

După o luna martie caldă, care a făcut ca strugurii să apară timpuriu, aprilie a fost neașteptat de rece, înghețată pe alocuri. Nu o dată viticultorii au aprins focuri între rânduri, pentru a se asigura că ciorchinii nu vor îngheța.

Se așteaptă ca Franța să producă cu 18% mai puțin vin decât anul trecut, a anunțat ministrul Agriculturii din această țara.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu