De mâine toamna îşi va face simţită prezenţa: Vremea va fi răcoroasă şi mohorâtă

Noaptea vom avea 9 grade în termometre la Briceni, Soroca şi Bălţi. În Capitală se vor înregistra 13 grade, iar la Cahul vor fi 14.

Mâine intră în vigoare avertizarea meteorologilor, cod galben de schimbare bruscă a vremii. Astfel, după un week-end cu vreme frumoasă, cu soare din plin, dar şi cu temperaturi deosebit de generoase, de luni toamna îşi face simţită prezenţa şi în termometre, nu doar în calendar. Vremea va fi mohorâtă. Cerul va fi acoperit de nori, temporar vor cădea şi ploi. Vântul va sufla puternic, şi va avea intensificări. Maximele termice scad considerabil. Doar 11 grade vor fi la amiază la Briceni. La Soroca şi Bălţi se vor înregistra 13 grade Celsius. 14 grade anunţă meteorologii la Orhei, Chişinău şi Leova. La Dubăsari va fi doar cu un grad mai cald. Mercurul va urca în termometre până la 16 grade la Tiraspol, Comrat şi Cahul, acolo unde astăzi au fost câte 26 de grade. Avertizarea este valabilă până vineri. În acest timp, în special în nordul ţării în orele dimineţii se vor semnala îngheţuri la sol. Norii, însă se risipesc, cerul va fi variabil şi nu va mai ploua.

În România vremea se menţine frumoasă. Soarele îşi va face loc pe cer printre norii trecători. În centrul şi vestul ţării temperaturile vor fi mai scăzute. Doar 14 grade vor fi la Braşov, 15 la Sibiu şi Cluj. La Oradea termometrele vor indica 16 grade, iar la Timişoara şi Craiova vor fi 17 grade la amiază. Şi la Iaşi se vor înregistra 17 grade, iar la Galaţi, Bucureşti şi Constanţa va fi cel mai cald, 18 grade Celsius.

Pe continentul european ploile vor fi fenomenul zilei în est şi în vest, unde vremea va fi mohorâtă. La Moskova şi Kiev în termometre vor fi 8 şi respectiv 12 grade. 12 grade vor fi şi la Londra, iar la Paris se vor înregistra 16. La Praga şi Roma deşi nu va ploua, cerul va fi acoperit în totalitate de nori. Maximele termice vor fi aici de 12 şi 25 de grade respectiv. La Oslo norii vor împărţi cerul cu soarele, la amiază aici se vor înregistra 13 grade. Şi doar la Madrid cerul va fi senin cu 28 de grade Celsius.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu