De mâine, elevii liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol rămân flămânzi

Embed:

Mâine este ultima zi în care elevii liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol vor putea lua masa la şcoală. Administraţia liceului nu mai are bani pentru a încheia un nou contract cu firmele care furnizează hrana pentru copii. Şi asta pentru că Inspectoratul Fiscal din regiunea transnistreană a blocat conturile bancare ale Liceului.

"Mâine, data de 20 ianuarie, ni se termină banii pentru hrana copilor. A fost la liceu patronul instituţiei care ne alimentează şi a spus că nu încheie contract cu noi pe noul an. Aşa indicaţii a primit, cu toate că el doreşte. Voi discuta să aducă în bufetul şcolii unele produse ca elevii să poată cumpăra cu bani ceva de mâncat", a menţionat directorul liceului, Ion Iovcev.

Problemele financiare au început la acest liceu cu predare în limba română, acum o săptămână, când i-au fost blocate conturile. Ca urmare, administraţia liceului nu va putea plăti nici facturile la întreţinere. Mai mult, directorul instituţiei de învăţământ a fost chemat la fisc-ul din regiune, unde trebuie să meargă mâine să prezinte acte contabile. Ion Ioncev a declarat, pentru Publika TV, că nu se va prezenta autorităţilor transnistrene niciun document, întrucât instituţia pe care o conduce se află în subordinea Chişinăului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu